Novosti

Početna / Novosti

Novosti-glavna strana

LAFARGE BFC – lider i u novoj deceniji-Portfolio 2020

Posted on 27th Jan 2020

Prepoznajući potrebe sve dinamičnijieg tržišta građevine u Srbiji, kompanija Lafarge je svoju paletu  pakovanih proizvoda u 2020. godini obogatila značajnim novinama.

Optimizacijom proizvodnje i izmenama u sastavu dobijen je  novi  proizvod - Beočinski Standard Plus, cement klase čvrstoće 42,5. Novi cement odlikuje brz priraštaj čvrstoća uz dobro održavanje konzistencije i veću otpornost betona na dejstvo mraza u odnosu na druge slične proizvode (cemente klase 32,5). Sa takvim performansama Beočinski Standard Plus će biti uspešno primenjivan za gotovo sve aplikacije: zidanje i malterisanje, betone za temelje i nosive i nenosive konstrukcije, staze i platoe.

Lafarge ponuda takođe odnedavno uključuje  i Beočinski EstrihBet - hidraulično vezivo za mašinsko izvođenje cementnih košuljica, jedini proizvod namenjen specijalno za izradu košuljica na srpskom tržištu.Upotrebom  novog hidrauličnog veziva za izradu mašinskih košuljica  smanjuje se mogućnost nastanka pukotina i do 30% u odnosu na standardne cemente, a ujedno se ostvaruje ušteda u vremenu i materijalu, jer je zaostala vlaga u košuljici manja nego kod upotrebe drugih tipova cemenata. Poseban sastav veziva obezbeđuje  lakši transport materijala kroz creva i pumpu, dok je  vreća od 40 kg prava mera za doziranje, prema mišljenju izvođača koji su isprobali novi proizvod. EstrihBet se trenutno koristi na nekim najatraktivnijih lokacija u Beogradu, poput TC „Zvezdara“, „Navigator“, „Beograd na vodi“ i mnogih drugih.

                                                                   Tržni centar „Zvezdara“ Beograd, površine  80.000m2

Sa aspekta očuvanja životne sredine značaj EstrihaBet-a je izvanredan, jer  novo vezivo karakteriše najmanja emisija CO2 u poređenju sa drugim vrstama cementa – čak 35% manja emisija CO2, zbog čega je pogodan za eko sertifikate održive gradnje.

                                                Tržni centar „Zvezdara“ Beograd – ugradnja košuljica


Pošaljite Vaš komentar